SIILIT

Yhdistyksessä toimii useita siilinhoitajia. Yhdistyksen puhelimen kautta saat apua siiliasioissa ja jos emme tiedä, ohjaamme puhelusi eteenpäin.
Hallituksessa siiliasioita hoitavat Suvi Manninen ja Anne Lehto

Siilihoitajista on huutava pula, joten ota yhteyttä, mikäli olisit kiinnostunut oppimaan hoitamaan siiliä. Kokeneet hoitajat opastavat ja ohjaavat myös etähoitajia. Yhdistyksen vapaaehtoisissa on myös paljon siilihoitajia ja yhdistys avustaa heitä mm. ruualla ja lääkkeillä. 

Mitä tehdä

Jos näet pienen siilin pihallasi tai jossakin muualla, se kannattaa ottaa pahvilaatikkoon sisälle turvaan. Ensiapuna voi tarjota ruokaa ja vettä. Mikäli sinulla on kiinnostusta hoitaa itse siiliä, kannattaa apua ja neuvoa kysyä kokeneilta siilihoitajilta. Oulun seudulla on useita vapaaehtoisia siilin hoitajia, myös Popopetin hallituksessa heitä on kolme. Heiltä saa neuvoja ja heillä on mahdollisuus ottaa siilejä hoitoon. Jos siis löydät apua tarvitsevan siilin, ota yhteyttä vaikka meihin Popopetiläisiin niin ohjaamme sinua eteenpäin asiassa. Jos siili on selvästi loukkaantunut, se vaatii aina lääkärin hoitoa. Silloin siilin voi viedä pahvilaatikossa eläinlääkärille. Heillä on velvollisuus hoitaa luonnonvaraisia eläimiä.


Siilin hoito

Hoitoon otettua siiliä hoidetaan sisällä lämpimässä. Hygienia on todella tärkeää, siilin oma alue ja ruoka-astiat pestään huolella päivittäin. Siiliä ruokitaan kaksi kertaa päivässä ja tarvittaessa tehdään loishäätö ja annetaan muuta lääkehoitoa, jos siili sitä tarvitsee. Kun siilin paino on noussut tarpeeksi, se siirretään ulos ja ruokintaa jatketaan niin kauan kuin se syö. Tämän jälkeen siili pääsee horrostamaan turvalliseen siilimökkiin siilin hoitajan pihalle.


Horrostaminen ja mökki

Monet rakentavat pihalle siileille mökkejä ja näin siilit voivat turvallisesti horrostaa siilihoitajien läheisyydessä. Mökkiohjeita löytyy netistä ja erilaisista ryhmistä myös vinkkejä. Kevään tullen hoitajat odottavat, että siiliystävämme heräävät ja ilahduttavat puutarhojamme.