SIJAISKODIT

Voitko tarjota eläimelle tilapäisen kodin?

Miten ja mistä eläimet päätyvät etsimään sijaiskotia?

Yhdistyksemme tarvitsee sijaiskoteja, koska meillä ei ole sitä omaa kissataloa, missä pitää eläimiä. Sijaiskoti antaa aikaa ja rakkautta ja yhdistys maksaa kustannukset.

Yhdistykselle tulee hoitoon ja uutta kotia etsimään lähinnä kissoja, jonkin verran koiria ja joskus myös kaneja ja muita lemmikkejä. Yhdistyksen vapaaehtoiset hoitavat myös siilejä, jotka hoidon jälkeen palautetaan luontoon.

Kissat ovat usein populaatiokissoja tai luonnosta kiinni saatuja kodittomia kissoja. Osa kissoista tulee yhdistykselle alueen löytöeläintalolta. Eläinsuojeluviranomaisten kautta yhdistykselle tulee huostaan otettuja eläimiä. Eläimiä voi yhdistykselle tulla myös silloin, kun omistaja on sairastunut tai kuollut, eikä enää pysty eläimiä hoitamaan. Jonkin verran tulee myös kodinvaihtajia, jotka eivät ole edellisessä kodissa tulleet toimeen kodin toisen eläimen kanssa tai joutuvat vaihtamaan kotia esimerkiksi omistajan allergian vuoksi. Koirat tulevat yhdistykselle useimmiten huostaanoton tai omistajan kuoleman takia.

Kaikki Popopetin kissat leikataan, rokotetaan, sirutetaan ja madotetaan sekä FiV /FelV - testataan ja tiedetyt sairaudet hoidetaan kuntoon ennen luovutusta uuteen kotiin. Koirat perustarkastetaan muttei leikata.
Jos sinulla on omia lemmikkejä sinulla tulisi olla eristysmahdollisuus, kunnes eläin on saatu testattua.

Mitä tapahtuu kun ilmottaudun sijaiskodiksi?

Sijaiskodiksi ilmoittautumisen jälkeen sinulle tarjotaan eläintä, kun yhdistykselle tulee sopiva kotia hakeva.

Jos sinulla on mahdollisuus ottaa tarjottu eläin sijaiskotiin niin kuljetuksesta sovitaan erikseen. Saat yhdistykseltä ohjeita ja tukea eläimen hoitoon ja sinulta odotetaan aktiivista kommunikointia yhdistyksen suuntaan eläimen tilanteesta. Saat yhdistykseltä ruokaa ja muita tarvikkeita (kissanhiekka, herkkupalat ja muuta mitä yhdistyksellä sattuu olemaan), joten sinulle ei pitäisi tulla merkittäviä kuluja eläimestä. Mahdolliset lääkärissä käynteihin saa tukea ja apua yhdistykseltä ja kuljetuksista voidaan sopia erikseen.

Eläin listataan kotia hakeviin yhdistyksen toimesta ja kun yhteydenottoja tulee niin nämä ohjataan sinulle, jotta ostajaehdokas saa parhaan mahdollisen tiedon eläimestä. Sijaiskotina myös haastattelet ostajaehdokkaan ja olet mukana päättämässä millaiseen kotiin eläin myydään.

Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä ja kysy lisää.